سه‌شنبه, 12 فروردين 1399
     ۱۳۹۸/۱۱/۱۹
در جلسه مدیرعامل سازمان انتقال خون و هیات علمی موسسه طب انتقال خون مطرح شد:
مطالعات مبتنی بر هزینه- اثر بخشی در پژوهشهای موسسه مد نظر قرار گیرد

مدیر عامل سازمان انتقال خون در جلسه ای با اعضای هیات علمی موسسه آموزشی پژوهشی طب انتقال خون مشکلات و مسائل این موسسه را استماع و راهکارها و پیشنهادهای حاضران در جلسه را بررسی کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان انتقال خون در این جلسه مشکلاتی از قبیل نبود تیم آمار و اپیدمیولوژی برای پژوهشهای آماری سازمان، و لزوم تشکیل گروهی از متخصصان پژوهشگربرای همکاری با منطقه آمایشی 10 در شهر تهران که با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی تشکیل شده است برای هم افزایی و استفاده از پتانسیل مراکز علمی- پژوهشی، مطرح شد.

دکتر عشقی پیشنهاد کرد که در مطالعات، پژوهشها و طرح های پیشنهادی همیشه مطالعات هزینه و فایده و اثر بخشی را در نظر بگیرند و در این راه از اطلاعات همه گیر شناسی( اپیدمیولوژیک) و ملاحظات مربوط به اقتصاد سلامت را محور قرار دهند. وی تاکید کرد: دانشجویان باید به این سمت هدایت شوند تا پژوهشها را بدون این مطالعات انجام ندهند.

هویت مستقل موسسه از دیگر مسائل مطرح شده در این جلسه بودکه پیشنهاد شد همه اعضای هیات علمی در این زمینه تلاش کنند ضمن اینکه تا حد امکان با نظر هیات امنای سازمان انتقال خون بخشهای مختلف موسسه از نظر مکانی منسجم تر شود.

مدیر عامل سازمان، همکاری این دو نهاد را واجد مزایایی از جمله صرفه جویی در ساختارهای اداری و اطلاع رسانی و همفکری پژوهشی سازمان انتقال خون و موسسه را سبب هم افزایی دانست ضمن اینکه با تلاش بیشتر می توان به هویت مستقل این موسسه در قالب یک ارگان علمی و دانشگاهی کمک کرد.

وی استقلال چارت مدیریتی موسسه را از سازمان انتقال خون موثر دانست.

دکتر عشقی از اعضای هیات علمی موسسه خواست تا خلاقانه، متمرکز و فعال همه ساله طبق اولویت های تعیین شده طرح های پژوهشی ارائه دهند و سعی کنند در یک زمینه خاص تحقیق کنند تا سرآمد آن موضوع باشند.

در بخش دیگری از این جلسه مشکلات پژوهشهایی که در بیمارستانها انجام می شود مطرح شد و مدیر عامل سازمان پیشنهاد کرد در قالب تفاهمنامه هایی که با دانشگاه های علوم پزشکی منعقد می شود این مشکلات برطرف شود.

در این جلسه همچنین پیشنهاد شد که اولویت های پژوهشی تولید محور در دستور کار موسسه قرار گیرد. همچنین مدیرعامل سازمان پیشنهاد کرد تعداد پژوهشها کمتر، پژوهشها کاربردی تر و در عوض بودجه تخصیصی به هر پژوهش کاربردی افزایش یابد تا پژوهش به نحو احسن انجام شود.

بسته شدن آزمایشگاه تشخیص طبی و پژوهشی از دیگر مسائل مطرح شده بود که مقرر شد "کمیته احیای آزمایشگاه تشخیص طبی و ساماندهی آزمایشگاه های تحقیقاتی " ؛ در این مورد مطالعات هزینه- اثر بخشی انجام دهد و نتیجه را اعلام کند.

مدیر عامل سازمان در خصوص فعالیت های بین الملل، تمرکز و سیستمی بودن سازمان انتقال خون و بیماران مرتبط  مانند تالاسمی و هموفیلی را از امتیازات نظام سلامت ایران دانست و گفت: در روابط بین الملل و پروژه های آموزشی پژوهشی مشترک با کشورهای دنیا باید سعی کنیم مزیت رقابتی خود را حفظ کنیم.

وی اعتماد مردم ایران به سازمان انتقال خون را بالا ترین سرمایه کشور دانست و افزود: حضوردو میلیون و 500 هزار اهدا کننده خون در سال و همدلی همه قومیت ها و نژادهای کشور تحت عنوان خانواده بزرگ اهدا کنندگان خون که همدلانه با هر فراخوان برای اهدای خون از یکدیگر سبقت می گیرند پدیده ای نیست که در همه دنیا قابل رویت باشد، مدیریت فرهنگی و ارتباطی این مجموعه کار ساده ای نیست.

دکتر پیمان عشقی سازمان انتقال خون ایران را بر خلاف برخی کشورهای همسایه تولید کننده علم دانست نه خریدار تکنولوژی که این ما را به مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت تبدیل کرده است و همیشه باید سعی کنیم موقعیت ممتاز خود را در میان کشورهای منطقه و جهان حفظ کنیم.

حضور اعضای هیات علمی در مراکز درمانی و بالین بیماران از دیگر مواردی بود که برای توسعه تحقیقات مبتنی برشواهد مورد تاکید مدیر عامل قرار گرفت.

تصاویر جلسه نخست

تصاویر جلسه دوم