سه‌شنبه, 20 آذر 1397
عنوان : اهدای جایزه و پژوهانه زنده یاد دكتر مینا ایزدیار در كنگره طب انتقال خون
 ۱۳۹۷/۰۷/۱۶

همزمان با برگزاری چهارمین کنگره بین المللی طب انتقال خون و چهاردهمین کنفرانس سالانه انجمن آسیایی طب انتقال خون، جایزه پژوهشی زنده یاد دکتر مینا ایزدیار اهدا شد.

یک روز پس از برگزاری ششمین جشنواره علمی زنده یاد دکتر مینا ایزدیار، بامداد سه شنبه دهم مهر ماه و همزمان با جشن مهرگان، جایزه و پژوهانه زنده یاد دکتر مینا ایزدیار برای نخستین بار به همت موسسه عالی آموزشی پژوهشی طب انتقال خون ایران اهدا شد.

در این برنامه این جایزه توسط مدیر عامل سازمان انتقال خون دکتر پورفتح اله، دکتر مهتاب مقصودلو قائم‌مقام و معاون آموزشي و پژوهشي موسسه عالي طب انتقال خون، دکتر اسفندیار اختیاری، نماینده ایرانیان زرتشتی و مهندس پرویز ملک پور همسر زنده یاد دکتر مینا ایزدیار به پژوهشگران برتر در زمینه های اهدا و اهداکنندگان، سلامت خون، مدیریت خون بیمار، هموویژلانس، تزریق پلاکت، ایمونو هماتولوژی، بانک خون بیمارستانی، پلاسما و انتقال خون فعالیت داشته اند، پیشکش شد.

موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون با هدف گسترش پژوهش های کیفیت محور و اثر بخش در زمینه طب انتقال خون نخستین جشنواره پژوهشی طب انتقال خون را با عنوان زنده یاد دکتر مینا ایزد یار همزمان با چهارمین کنگره بین المللی طب انتقال خون برگزار کرد.

هدف از برگزاری این جشنواره توجه به تحقیق و پژوهش در زمینه طب انتقال خون بود. محققین پژوهش های خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کردند و پس از داوری به سه پژوهش برتر جایزه 30 میلیون ریالی و پژوهانه تا سقف 250 میلیون ریال تعلق گرفت.

برگزیده جشنواره پژوهشی طب انتقال خون فرایند ایمنی بیماران گیرنده خون را بررسی کرد

دکتر ناهید دهقان نیری برگزیده جشنواره و پژوهانه دکتر ایزدیار در پژوهش خود فرآیند ایمنی بیماران را قبل، بعد و حین تزریق خون مورد بررسی قرار داد.

به گزارش روابط عمومی سازمان انتقال خون، دکتر ناهید نیری استاد تمام رشته مدیریت پرستاری دانشکده پرستاری دانشگاه تهران در مورد پژوهش خود گفت: در این پژوهش 50 تزریق خون در مراحل قبل و بعد و حین فرآیند از نظر ایمنی مورد بررسی قرار گرفت.

وی در مورد نتایج این تحقیق می گوید: نتایج نشان داد فقط 25 درصد از موارد تزریق خون فرآیند ایمنی  بیمار حدود خوب رعایت می شود.

در حین فرآیند انتقال خون یک سوم موارد با رعایت موارد ایمنی انجام می شود اما چنانچه عوارضی برای بیمار رخ دهد در اکثر موارد اقدامات کامل برای ایمنی و حفظ حیات بیمار صورت می گیرد.

این پژوهش در دو بیمارستان به صورت تصادفی در اورژانس جراحی زنان و زایمان انجام شده است.

برگزیده جشنواره پژوهشی طب انتقال خون:

بانک خون بیمارستانی از تزریق خون بدون اندیکاسیون مصرف جلوگیری کند

دکتر آناهیتا صادقی فوق تخصص گوارش و کبد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و پژوهشکده گوارش و کبد از برگزیدگان جایزه و پژوهانه دکتر ایزدیار است.

وی به خاطر تحقیقی با عنوان" تزریق نامناسب فرآورده های خونی گلبول قرمز فشرده در بیمارستانهای مرجع" جایزه و پژوهانه این جشنواره را از آن خود کرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان انتقال خون این تحقیق در سال 2015 انجام شده است.

این فوق تخصص گوارش در مورد پژوهش خود گفت: هزار واحد خون طی فرآیند درمانی به بیماران تزریق شد و نتایج آن مورد بررسی قرار گرفت.

دکتر صادقی افزود: هدف از این تحقیق سنجش میزان تطابق هموگلوبین قبل از تزریق خون با گاید لاین های تزریق خون آزادانه یا محدود در راستای بانک خون بود.

این پژوهشگر با اشاره به نتایج پژوهش گفت: دربخش اورژانس و داخلی میانگین هموگلوبین بیماران دریافت کننده خون برابر 7 و نیم بود که با گاید لاین تزریق خون محدود هم خوانی دارد اما در بخش جراحی وضعیت کمی لیبرال تر است یعنی با وجود اینکه در گاید لاین های لیبرال هم تزریق خون در صورت رسیدن هموگلوبین به کمتر از 10 تجویز می شود اما شاهد تزریق گلبولهای قرمز خون برای 20 درصد از بیماران دارای هموگلوبین بیش از 10 هستیم.

وی پیشنهاد می کند: کمیته های بیمارستانی ، از تزریق خون بدون اندیکاسیون جلوگیری کند تا این منبع محدود در اختیار نیازمندان به خون قرار گیرد و همچنین از عوارض غیر قابل اجتناب تزریق خون جلوگیری شود.

برنده جایزه و پژوهانه جشنواره پژوهشی طب انتقال خون:

روشی برای کاهش مصرف خون در جراحی فک و صورت

دکتر سوسن سلطان محمدی متخصص بیهوشی و عضو هیات علمی گروه بیهوشی دانشگاه تهران بیمارستان دکتر شریعتی، پژوهشی در زمینه کاهش نیاز به تزریق خون در حین اعمال جراحی فک و صورت انجام داد که برایش جایزه و پژوهانه جشنواره دکتر ایزدیار را به همراه داشت.

به گزارش روابط عمومی سازمان انتقال خون وی در تحقیقات خود شیوه ای کاربردی برای کاهش مصرف خون حین عمل جراحی را مورد مطالعه قرار داده است.

دکتر سوسن سلطان محمدی در مورد این تحقیق می گوید: در این روش 32 بیمار به دو گروه شاهد و مورد آزمایش تقسیم شدند.

در گروه مورد بررسی قبل از جراحی، داروی ضد فیبرینولیز ترانکسامیک اسید (TXA) و در گروه شاهد نرمال سالین تجویز شد.

در عمل مشابه هردو گروه معیارهایی چون هموگلوبین ، هماتوکریت قبل و بعد از عمل و میزان خونریزی حین عمل و نیاز به تزریق خون مقایسه شد.

دکتر سلطان محمدی می افزاید: در گروه دریافت کننده داروی TXA به طور قابل توجهی خونریزی و نیاز به تجویز خون کاهش یافته بود.

وی این شیوه را قابل استفاده در بسیاری از اعمال جراحی می داند.